Evenement
Outdoor workshop natuur coaching ‘omgaan met rouw en verlies’

Datum/Tijd
26/08/2023
09:00 - 12:30

Locatie
Sta in Balans

Categorieën


Natuur coaching – één met je natuur.

Ervaar de kracht van natuur coaching, en ontdek wat natuur coaching voor jou kan betekenen.

Doorlopende workshops op een prachtige locatie met iedere keer een ander thema.

De natuurcoaching workshop van vandaag is voor iedereen die kampt met een verlies

Bij verlies en rouwverwerking denk je vaak als eerste aan het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon/kind of huisdier. Maar er zijn meerdere soorten verlies waarbij rouw een reactie is:

 • Het eindigen van je huwelijk of relatie
 • Het verliezen van je gezondheid
 • Ontslag op je werk
 • Een kinderwens die komt te vervallen
 • Een miskraam
 • Adoptie
 • Het gemis van je vader of moeder door scheiding
 • Een gedwongen verhuizing
 • Een kind dat het ouderlijk huis verlaat

Er kan dus ook sprake zijn van een verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan.

Als we iets verloren hebben wat ons dierbaar is, komen we naast het intense gemis, ook gevoelens tegen zoals verdriet, boosheid, machteloosheid en ook moedeloosheid. Vaak voelt het als een eenzame weg, omdat niemand anders deze gevoelens voor ons kan dragen. Je gaat door met je leven, en je kunt niet altijd begrip voelen of opbrengen voor de tijd die er voor nodig is om werkelijk te kunnen rouwen.

Vaak krijg je te maken met goedbedoelde adviezen zoals ga eens wat vaker wandelen, of bezoek eens een concert, en hoe lief ook bedoeld, het werkt alleen maar averechts. Je merkt dat je je steeds vaker terug trekt in je eigen stille wereld, en stopt met vertellen hoe zwaar het leven aanvoelt. Dat doet pijn, want het is heel belangrijk dat emoties (h)erkend en gedeeld worden, om precies daar te durven zijn, waar de pijn het hardst schuurt. Het delen met een ander zonder ergens naartoe te moeten.

In deze workshop krijg je de ruimte om in alle eenvoud en met beide benen op de grond, samen te zijn met precies dat wat dit moment naar voren brengt. En dan gaat het niet alleen over pijn delen, maar ook over de schoonheid kunnen zien en dankbaar zijn voor wat ooit was.

Tijd: 9.00 – 12.30 uur (kan wat uitlopen)

De workshops worden gegeven vlakbij mijn praktijk in een prachtig bosrijk gebied, het Limburgs Landschap. Hier vind je mooie wandelpaden, meertjes, kabbelende beekjes, en een totale oase van rust en ontspanning. Even weg van alle drukte en stress van het dagelijks leven.

Doordat er elke keer een ander thema aan bod komt, kun je als deelnemer iedere keer deelnemen, maar zijn deze workshops ook toegankelijk als je af en toe een keer wil deelnemen.

Ik werk met diverse werkvormen waarbij ik de natuur en de weerselementen gebruik, waardoor je een diversiteit aan workshops krijgt. Ieder persoon is uniek, en heeft zijn eigen persoonlijke thema’s, en zijn eigen groeiproces. Door deze workshops te volgen zul je in en met de natuur werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Alles zal in ongedwongen sfeer plaatsvinden, en we zullen vooral ook genieten van de rust en prachtige omgeving.

De workshops gaan altijd door, onder alle weersomstandigheden, want ongeacht wat de weerselementen ook zijn, ze zijn er om jou iets te laten zien, en jou te helpen in jouw proces.

Het vertrekpunt en eindpunt is in mijn praktijk, en zal in totaal qua afstand heen en terug ongeveer 5 km bedragen. Je hoeft voor deze workshops geen geoefende wandelaar te zijn.

Een workshop natuur coaching is voor jou als je:

 • De kracht wil ervaren van natuurcoaching.
 • Graag in de natuur komt of vaker zou willen.
 • Antwoord wilt op levens- en werk gerelateerde vragen.
 • De symbolen uit de natuur wil leren verstaan, en oog krijgt voor de spiegelende werking van de natuur.
 • Een verrassende workshop in een prachtig natuurgebied wilt volgen.

Alles wat onderweg op je pad komt, is een aanknopingspunt voor jouw eigen proces.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.