Evenement
Outdoor workshop natuur coaching ‘werken met honden als jouw spiegel’

Datum/Tijd
22/06/2024
09:00 - 12:30

Locatie
Sta in Balans

Categorieën


Natuur coaching – één met je natuur.

Ervaar de kracht van natuur coaching, en ontdek wat natuur coaching voor jou kan betekenen.

Doorlopende workshops op een prachtige locatie met iedere keer een ander thema.

De workshops worden gegeven vlakbij mijn praktijk in een prachtig bosrijk gebied, het Limburgs Landschap. Hier vind je mooie wandelpaden, meertjes, kabbelende beekjes, en een totale oase van rust en ontspanning. Even weg van alle drukte en stress van het dagelijks leven.

Vandaag sluiten er bij de workshop natuurcoaching drie honden aan die fungeren als jouw spiegel. Vanuit hun natuurlijk instinct reflecteren ze jou. Ze resoneren op jouw emoties en op jouw energie, ze laten je zien wat aanwezig is in je onbewuste. Ze laten datgene zien wat op dat moment gezien mag worden. Ze voegen tijdens deze workshop iets essentieels toe: zij wijzen aan, zonder een oordeel of verborgen agenda te hebben, en leveren een bijdrage in het onderzoeken naar verborgen patronen. Ze helpen je in verbinding te laten gaan met jezelf, waardoor je jouw lijf gaat voelen en ervaren. Welke rol hebben ze en wat willen ze jou duidelijk maken en komen vertellen. Het is magisch mooi om van hen te mogen ontvangen!

Wat we gaan doen:

Outdoor familieopstelling met representanten en honden

Bij een outdoor familieopstelling met honden werken we met menselijke representanten (deelnemers van de groep), en met de honden als vrije elementen, waarbij zij zelf kunnen kiezen welke rol ze innemen. Het kan de rol zijn van een persoon die nog niet is opgesteld en er wel bij hoort, maar het kan ook gebeuren dat een hond staat voor jouw hart, het innerlijke, jouw kracht of iets uit het collectieve geweten van je systeem. Zij voelen zelf aan hoe de opstelling kloppend gemaakt kan worden, en wij volgen hierin de wijsheid van de natuur.

Daarnaast leggen honden verbindingen tussen representanten, tonen feilloos aan waar de helende beweging zit en laten zien hoe jij meer in je kracht kan komen. Als de representanten in het veld staan, tonen honden waar de heling zit en helpen ze daarbij.

Hoe gaat dit in zijn werk:

We gaan met de groep en de honden naar een plek in de natuur met een open veld. Op dit veld wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt van de familie waartoe je behoort. Het kan je huidige gezin zijn, maar het kan ook je gezin van herkomst zijn. Alle deelnemers mogen om de beurt bepalen welk gezin je wilt opstellen. De representanten (overige deelnemers van de groep) zullen op aanwijzing van jou neergezet worden in het veld en zullen door jou aangewezen worden als jouw gezinsleden. Zij zullen in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en onderlinge verhoudingen van diegenen die zij representeren. De honden bewegen vrij in het werkveld waar de representanten zijn opgesteld; zij zullen de energie voelen van de opgestelde gezinsleden en het verbindende veld.

In de opstelling spiegelen de honden, en komen dezelfde emoties, gedragingen, ervaringen en blokkade naar boven die binnen de oorspronkelijke familie, relaties, werk of andere systeem/groep aanwezig zijn. Doordat honden heel gevoelig en trouw zijn, puur en in het hier en nu leven reageren ze onmiddellijk en zonder oordeel op de energie en lichaamstaal van de deelnemers. Dit geeft directe feedback aan de deelnemer die de opstelling neerzet, en helpt om meer bewust te worden van het eigen gedrag en emoties. De honden wijzen aan als er iets of iemand ontbreekt of niet gezien (mag) worden

Enkele voorbeelden van thema’s:

 • Bewustwording van je eigen rol binnen het gezin, in je familie, je relaties en op de werkvloer
 • Terugkerende patronen tussen familieleden
 • Gezondheid, vermoeidheid, burn-out, niet verder komen
 • Regelmatig terugkerende angst, boosheid of verdriet, schuldgevoelens
 • Keuzes maken en moeilijke beslissingen
 • Vanuit je hart gaan leven
 • Voor jezelf gaan staan
 • negatief zelfbeeld of depressiviteit
 • ouder van een kind met veelvragend gedrag
 • problemen in relaties of echtscheidingen

Doordat er elke keer een ander thema aan bod komt, kun je als deelnemer iedere keer deelnemen, maar zijn deze workshops ook toegankelijk als je af en toe een keer wil deelnemen.

Ik werk met diverse werkvormen waarbij ik de natuur en de weerselementen gebruik, waardoor je een diversiteit aan workshops krijgt. Ieder persoon is uniek, en heeft zijn eigen persoonlijke thema’s, en zijn eigen groeiproces. Door deze workshops te volgen zul je in en met de natuur werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Alles zal in ongedwongen sfeer plaatsvinden, en we zullen vooral ook genieten van de rust en prachtige omgeving.

De workshops gaan altijd door, onder alle weersomstandigheden, want ongeacht wat de weerselementen ook zijn, ze zijn er om jou iets te laten zien, en jou te helpen in jouw proces.

Het vertrekpunt en eindpunt is in mijn praktijk, en zal in totaal qua afstand heen en terug ongeveer 5 km bedragen. Je hoeft voor deze workshops geen geoefende wandelaar te zijn.

Een workshop natuur coaching is voor jou als je:

 • De kracht wil ervaren van natuurcoaching.
 • Graag in de natuur komt of vaker zou willen.
 • Antwoord wilt op levens- en werk gerelateerde vragen.
 • De symbolen uit de natuur wil leren verstaan, en oog krijgt voor de spiegelende werking van de natuur.
 • Een verrassende workshop in een prachtig natuurgebied wilt volgen.

Alles wat onderweg op je pad komt, is een aanknopingspunt voor jouw eigen proces.

Reserveringen

Tickets

€37,50

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€37,50
Totaal
€37,50